Simon Wachsmuth, Galerie im Körnerpark'ta düzenlenen The Back of the Treasure sergisinde (28/06/2025)


Simon Wachsmuth, 28 Haziran - 8 Ekim 2025 tarihleri arasında Berlin'deki Galerie im Körnerpark'ta düzenlenen The Back of the Treasure – On the Epistemology of the Cabinet of Curiosities (Hazinelerin Arkası – Merak Kabinelerinin Epistemolojisi) adlı grup sergisine katılıyor. Jiaxing Chao'nun küratörlüğünde ve Ce Jian'ın küratör yardımcılığında düzenlenen sergi, çağdaş sanatın çeşitliliği ve birbiriyle bağlantılılığı ışığında merak kabinelerinin mirasını yeniden ele alıyor. 

Maddesellik, bilgi ve tarihsel sergileme temalarını keşfeden sergi, Johann Melchior Dinglinger'in Dresden'deki Grünes Gewölbe'de bulunan efsanevi Büyük Moğol Tahtı (Hazine) eserine odaklanıyor. Sergi, hem tahtın görkemli ön yüzünü hem de resimsel, bitmemiş arka yüzünü sunarak, geçmişteki bilgi biçimleri ile günümüzün dijital yeniden yorumlamaları arasında bir diyalog başlatıyor.

Berlin Sanat Haftası kapsamında Wachsmuth, 13 Eylül 2025 saat 16:30'da sanat tarihçisi ve sinolog Nora Wölfing ile “Nesnelerin Hafızası – Sanatta Beden, Hareket ve Anı” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Görsel:  Simon Wachsmuth, Qing, 2016, 2 kanallı video projeksiyonu 

Daha fazla bilgi için tıklayınız.