İz Öztat, nGbK'da yer alan knotting unruly ties sergisinde (21/06/2025)
İz Öztat'ın Şimdi ve burada, ve sonra? başlıklı yeni video işi ve suluboyaları, 21 Haziran – 24 Ağustos 2025 tarihleri arasında Berlin’deki neue Gesellschaft für bildende Kunst’ta (nGbK) düzenlenen knotting unruly ties başlıklı grup sergisinde yer alıyor. Küratörlüğünü Jyl Franzbecker, Tyan Fritschy, Sonja Hornung, Mizu Sugai ve Ülkü Süngün'ün üstlendiği sergi, mülkiyetin iktidar ilişkileri ve eyleme kapasitemiz üzerindeki etkilerini sorgularken, kolektif direniş biçimlerinin bu yapıları nasıl bozabildiğine odaklanıyor.
Sergiyle birlikte bir web dizisi ve atölyelerden oluşan programda, egemen kontrol biçimlerine karşı koyan ilişkilenme, mekân ve beden pratikleri araştırılıyor. Katılımcı sanatçılar, sanatsal emek koşullarından devletle yapılan sözleşmelere, sömürgeleştirilmiş topraklarda çıkan istilacı otlardan bilgi üretim araçlarına kadar pek çok konuyu yaratıcı biçimlerde ele alıyor.
Sergide İz Öztat'ın yanı sıra AG Art Worker Solidarity, Mel Baggs, Casa Kuà, Nino Bulling, Vika Kirchenbauer, Bär Kittelmann, Knowbotiq, Amanda Priebe, Anikẹ Joyce Sadiq, Sickness Affinity Group ve Steckenpferde Webserie AG'nin çalışmaları yer alıyor.
Görsel: İz Öztat, Şimdi ve burada, ve sonra? , 2025
Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.